Angst

Mange mennesker lider af angst eller massive bekymringer, der begrænser deres liv og nedsætter livskvaliteten både for den angstramte, men også for de pårørende. Ofte opleves det som angsten for at angsten bliver styrende for dit liv. Her er der brug belyse, dele og bearbejde tanker, følelser og kroppens reaktioner 

Angst er en vigtig og naturlig følelse. Angsten sætter en fysiologisk storm i gang i hjernen, hvor der udskilles en mængde adrenalin og hvor amygdala (krypdyrshjernen)spiller en særlig rolle. Amygdala skærper dit beredskab og giver dig energi og focus på at kæmpe, flygte eller fryse når der er fare på færde. Angsten er en god ven som beskytter os, når vi reagerer på den. Men når der er tale og indbildt fare eller en meget relativ fare, som vi ønsker at sætte os ud over, så er det vores tanker og følelser vi skal arbejde med. Det er det jeg gør sammen med dig. 

Angsten for at flyve, angsten for at ens børn kommer til skade, angst for bakterier. Angsten fungerer som et lammende tankemylder, der overbeviser dig om at du ikke kan klare det du er bange for. Du oplever at angsten giver dig hjertebanken påvirker vejrtrækningen og giver en knudefornemmelse i maven. Disse fysiske symptomer fremmer angsten og følelsen af ikke at kunne klare udfordringen. Angsten lader dig ikke slappe af, før du har gjort alt hvad der står i din magt for at undgå katestrofer. Angst opfattes af de fleste som en følelse der ikke må være der- noget som skal undertrykkes og bekæmpes. Jo mere vi undertrykker angsten, jo mere stress oplever vi i kroppen. Angsten bliver en lidelse der begynder at lamme vores daglige funktioner og stjæler vores fred i sindet sammen med enhver lyst og glæde. Sammen undersøger vi angsten. Hvad er det der tricker den? Hvornår i dit liv er det startet? Hvad hjælper dig? Hvilke katastrofe tanker gør du dig? Hvilke følelser ligger her? Hvem kan give dig tryghed? Vi skal øve dig i hvordan du kærligt kan tage dig af dig selv, når du bliver fanget af angst og i hvordan du kan række ud efter hjælp. Vi kan smelte angsten sammen. Formålet er at du igen oplever dig fri og i stand til at tage bestik af dine følelser og passe på dig selv uden at være stækket.